Kiitti vitusta -lauluja voimasta ja herkkyydestä!

Kuva: H. Gröhn

Syksyn 2023 lisäesitykset:

La 11.11. 2023 klo 18 Harakkalan työväentalo, Ruovesi (Harakkalantie 22)
Su 12.11. 2023 klo 16 Valkeakosken kaupunginteatteri (Valkeakoskenkatu 17)

Liput myynnissä lippukaupassamme (Eventiossa): https://sisunartut.tapahtumiin.fi/fi/

Kevään 2023 esitykset:
Su 12.3.2023 klo 16 Tampereen Ylioppilasteatteri (Itsenäisyydenkatu 12-14)
La 25.3.2023 klo 16 Tampereen Hepokatti (Mustalahdenkatu 22)
Su 7.5.2023 klo 16 Nokian Kerhola (Souranderintie 13)

Naiskuoro Telluksen naiset jättävät taakseen itsensä pienentämisen ja purskahtavat pidäkkeettömään nauruun ja vaikerrukseen tutkaillessaan naisen elämää.

Eri-ikäiset, erimuotoiset, -näköiset ja -tapaiset naiset päästävät valloilleen voimansa ja herkkyytensä. Laulun ja liikkeen avulla he pureutuvat ilon ja häpeän tahroihin, joita eletty elämä on jättänyt. Teoksessa tiivistyy uskaliaan ja vahvan naisten koeteltu viisaus ja rakastava voima.

Esitykselle nimen antava naisen sukuelimen nimitys ei alun perin ollut kirosana. Hameen nostaminen ja häpynsä vilauttaminen on ollut voimakeino monessa kulttuurissa. Tähän aikaan sopivasti Telluksen tyttäret loihtivat eloon muinaisen pohjoisen matriarkaatin Kvinnlandin ihmismäisemmän elämän rakentamiseksi meille kaikille.  

Kiitti vitusta -esitystä voi kuvailla laatusanoin äänekäs, riemukas, irrotteleva, kiihkeä, kuuma, veikeä – viisas, myötäelävä, herkkä, haikea, surullinen. Elämäniloinen teos ei pysy ruodussa. Se kutsuu yleisön oman elinvoimansa ja luontonsa äärelle sukupuoleen katsomatta.

Laulutekstit ovat kuorolaisten kynästä, vanhasta kansanrunoudesta ja suomalaisilta naisrunoilijoilta, kuten Aila Meriluoto, Anna-Elina Isoaro, Miira Luhtavaara. Musiikin on säveltänyt Petra Poutanen. Esitykseen on saatu mukaan musiikkia myös Stinakolta ja Vihreiltä homoilta. Kokonaisuuden rakentamisessa kolmantena silmänä on toiminut Telluksen tytär Virpi Koskela.

Petra Poutasen johtamassa pääsykokeettomassa Naiskuoro Telluksessa laulaa monen eri alan ammattilaisia. Kuoron taustafilosofia on laulamisen ilo, joka on yhtä tärkeä musiikillisesta lähtötasosta riippumatta. Erilaiset perustat eivät estä kunnianhimoista taiteellista toimintaa. Todellinen ilmaisuvoima on kohtaamisessa, kommunikoinnissa ja dialogissa yleisön kanssa!

Telluksen Facebook
Telluksen Instagram