Tellus mukana Suomen ensimmäisellä saunalaulujen cd:llä

Suomen ensimmäinen saunalaulujen kokoelma-CD Lauteilla on ilmestynyt. Tuotannon toteuttivat Kulttuuriyhdistys Sisunartut, Pispalan musiikkiyhdistys ja Sisunartut Pispalan saunayhdistys. Naiskuoro Tellus on mukana CD:n raidalla 20. Petra Poutasen säveltämän Tuli miul sauna vastahani -kappaleen esittäjänä on Telluksen lisäksi toinen Poutasen johtama kuoro, Tampereen Ihankaikkinen Kuninkaallinen Tuomiokuoro.

Levyn kantavana ideana on uusien saunalaulujen synnyttäminen ja jo unohtuneiden esiin nosto. Saunominen lauluissa, uskomuksissa ja tarinoissa ovat osa Suomen rikasta perintöä ja saunalaulu-projektin tarkoituksena onkin ollut tallentaa pala saunomisen traditioita ja saunatunnelmia vuodelta 2021. Levyllä halutaan myös kannatella samoja arvoja kuin Saunarauhan julistuksessa: suvaitsevaisuutta ja avointa mieltä.

Yhdistykset kutsuivat projektiin 20 mielihyvin mukaan lähtenyttä artistia biisijärjestyksen mukaisessa järjestyksessä: Juha Lehti, Heikki Salo, Mikko AlataloTuija Rantalainen, trio Eija Ahvo, Anja Erämaa, Katriina Honkanen; Kielo Kärkkäinen, Rantavahdit, Anne-Mari Kivimäki, Hauli bros, Jouko Mäki-Lohiluoma, Kormus, Ismo Oikarinen, Suvi Karjula, Mirja Korkka, Pekko Käppi, Gilbert Kuppusami, Vastavirtaorkesteri, Pispalan Sälli, Nastolan Pikkupelimannit ja jo mainitut Naiskuoro Tellus sekä Tampereen Ihankaikkinen Kuninkaallinen Tuomiokuoro.

Levy on mainio lahja!
Sitä voi ostaa Rajaportin saunakahvilalta, Pispalan kirjastosta, Pispalan Pulterista, Sale Pispalasta, K-Market Tahmelasta, Tahmelan Huvilasta, Piirusta, Toteemipuodista (kivijalka- ja verkkokauppa), Levykauppa Äx:stä ja Tampere-seuralta. Lauteilla – Saunalauluja levyä voi kuunnella myös Spotify-suoratoistopalvelusta.

Lisätietoja:
Eevamaija Miettinen-Kopsa
eevamaija.miettinenkopsa (at) gmail.com , 044 975 6964

Musiikillinen tuottaja Ari ”Selkä” Pulkkinen
Tuottajat Pispalan musiikkiyhdistys / Ari ”Selkä” Pulkkinen, Pispalan saunayhdistys / Jouni Kopsa, Kulttuuriyhdistys Sisunartut ry / Eevamaija Miettinen-Kopsa
CD-kannen teos ”Hehku” Jouni Kopsa
Valokuvat Ari Johansson ja Alexander Lembke
PMDC06

Similar Posts