Kiitti Vitusta -Lauluja voimasta ja Herkkyydestä Mesenaattikampanja käynnissä

Kiitti Vitusta -Lauluja voimasta ja herkkydestä -teoksessa Naiskuoro Telluksen naiset jättävät taakseen itsensä pienentämisen ja purskahtavat pidäkkeettömään nauruun ja vaikerrukseen tutkaillessaan naisen elämää.

Laulun, liikkeen ja draaman avulla he pureutuvat ilon ja häpeän tahroihin, joita eletty elämä on jättänyt. Teoksessa tiivistyy uskaliaan ja vahvan naisten koeteltu viisaus ja rakastava voima. Sitä voi kuvailla laatusanoin äänekäs, riemukas, irrotteleva, kiihkeä, kuuma, veikeä – viisas, vakava, herkkä, haikea, surullinen. Elämäniloinen teos kutsuu yleisön oman elinvoimansa ja luontonsa äärelle sukupuoleen katsomatta.

Mesenaattikampanjan tuotolla haetaan rahoitusta 12.3.2023 Tampereen Ylioppilasteatterissa ensi-iltansa saavan teoksen valmistamiseen, konserttipaikkojen tilavuokriin ja valaisun kuluihin. Kampanjan vastikkeet ovat pääasiassa Naiskuoro Telluksen laulajien käden ja hengentuotteita. Mukana on tavaraa, palveluja ja aineettomana vastikkeena kannatuslippu konserttiin. Tuotosta myös osittain riippuu se, miten monta kertaa Kiitti vitusta pystytään esittämään.

Esitykselle nimen antava naisen sukuelimen nimitys ei alun perin ollut kirosana. Hameen nostaminen ja häpynsä vilauttaminen on ollut voimakeino monessa kulttuurissa. Teos tekee tähän päivään sopivasti saman symbolisen teon ihmismäisemmän elämän rakentamiseksi kaikille.

Linkki Mesenaattikampanjaan: https://mesenaatti.me/2712/kiitti-vitusta-lauluja-voimasta-ja-herkkyydesta/

Similar Posts